Tiedotteita

1.10.2014ClipMe Oy saa pääomarahoitusta kiihdyttämöstäLue lisää »4.7.2014IGL Technologies saa pääomarahoitustaLue lisää »30.6.2014Gizlo Oy kiihdyttämöohjelmaan ja saa rahoitustaLue lisää »

East Wings Vigo-ohjelmaan

27.01.2013

East Wings Vigo-yrityskiihdyttämöksi

Nuoret suomalaiset teknologiayritykset kiinnostavat sijoittajia Aasiasta

East Wings on valittu kansalliseen Vigo-kiihdyttämöohjelmaan helmikuun alusta lähtien. Tämän vuoden alussa perustettu kiihdyttämö etsii nuoria, innovatiivisia teknologiayrityksiä, joille se voi tarjota sekä pääomarahoitusta että kansainväliseen kasvuun tarvittavaa osaamista ja kokemusta. East Wingsin oman pääomarahaston takana ovat sarjayrittäjät ja enkelisijoittajat, joiden kautta avautuvat mahdollisuudet suurille Aasian markkinoille.

East Wings erottuu muista kiihdyttämöistä sijoittumalla pääkaupunkiseudun sijaan vahvasti Pirkanmaalle. Tampereelta käsin voi hyvin palvella koko eteläistä Suomea.

– Tampereella ja Jyväskylässä on paljon uusia, potentiaalisia teknologiayrityksiä, kiitos Nokian tuotekehitysyksikön, paikallisten yliopistojen ja yrityshautomoiden, toteaa kiihdyttämön johdossa toimiva Arto Lehtonen.

East Wings pystyy järjestämään teknologiayritykselle yli 2 miljoonan euron rahoituksen vaiheittain, kun yritykselle tulee näyttöjä menestyksestä myös Suomen ulkopuolelta.

East Wingsissä toimii 4 henkilön tiimi, jolla on vankka kokemus kasvuyrittämisestä ja kansainvälisestä verkostoitumisesta. Tiimin tuoteosaaminen painottuu erityisesti internet- ja mobiilisovelluksiin. Aasia-osaamista kiihdyttämöön tuo etenkin Mika Jokela, jonka vakituinen toimipaikka on ollut Hong Kongissa jo kuudentoista vuoden ajan.

Vigo-ohjelma tarjoaa kiihdyttämölle väylän sopia sijoitusyhteistyöstä kohdeyrityksissä yksityisten ja julkisten rahoittajien kesken. Julkisina rahoittajina Vigossa ovat mukana Tekes ja Finnvera. Uuden valinnan myötä Vigo-ohjelmassa toimii nyt 10 kiihdyttämöä.

Lisätietoja:

http://www.vigo.fi/uutinen/-/view/4915

Arto Lehtonen, Yrityskiihdyttämö East Wings Oy, Managing Partner 

arto.lehtonen@eastwings.netpuh. 040 821 8225

Seppo Ruotsalainen, Profict Partners Oy, ohjelmakoordinaattori 
seppo.ruotsalainen@profict.fi 
puh. 0400 502 569

Petri Niemi, g2invest, ohjausryhmän puheenjohtaja 
petri.niemi@g2invest.com 
puh. 0400 511 493 

Työ- ja elinkeinoministeriön vuonna 2009 käynnistämän Vigo-kiihdyttämöohjelman tavoitteena on luoda Suomeen uusia kasvuyrityksiä sekä nopeuttaa yritysten kasvua ja kansainvälistymistä. Tarkoituksena on sitouttaa kokeneet liiketoiminnan osaajat mukaan kehittämään ja kasvattamaan uusia innovatiivisia yrityksiä ja hankkia niille merkittäviä kotimaisia ja kansainvälisiä pääomasijoituksia. Tavoitteena on myös tehostaa ja uudistaa Suomen pääomasijoitusmarkkinoiden toimintaa. Julkisina rahoittajina mukana ovat Tekes ja Finnvera. Vigo-ohjelman toteutusta ja kehittämistä ohjaa Työ- ja elinkeinoministeriön asettama ohjausryhmä ja sen toimeenpanosta vastaa Tekes. Tekesin toimeksiantoon perustuen ohjelmaa koordinoi Profict Partners Oy. Lisätietoa:www.vigo.fi

Yrityskiihdyttämö East Wings Oy on yksi kasvuyritysten kehitystä ja kansainvälistymistä nopeuttavista Vigo-kiihdyttämöistä. Kiihdyttämöt ovat kokeneiden yrittäjyyden ammattilaisten johtamia yrityksiä, jotka tuovat innovatiivisten yritysten tueksi osaamista, kokemusta ja rahoitusta. Lisätietoa: www.eastwings.net, www.vigo.fi

01.10.2014ClipMe Oy saa pääomarahoitusta kiihdyttämöstä
04.07.2014IGL Technologies saa pääomarahoitusta
30.06.2014Gizlo Oy kiihdyttämöohjelmaan ja saa rahoitusta
15.05.2014East Wings aikoo tehdä 30 startup-sijoitusta kahden vuoden aikana
09.09.2013Kiihdyttämörahasto sijoittaa Traplight peliyhtiöön
26.08.2013East Wings perustaa sijoitusrahaston
27.01.2013East Wings Vigo-ohjelmaan