Tiedotteita

1.10.2014ClipMe Oy saa pääomarahoitusta kiihdyttämöstäLue lisää »4.7.2014IGL Technologies saa pääomarahoitustaLue lisää »30.6.2014Gizlo Oy kiihdyttämöohjelmaan ja saa rahoitustaLue lisää »

East Wings aikoo tehdä 30 startup-sijoitusta kahden vuoden aikana

15.05.2014

Kiihdyttämön sijoituskriteerinä hyvä liikeidea, joka toimii Aasian markkinoilla

Pirkanmaalainen yrityskiihdyttämö East Wings on kerännyt yli miljoonan euron rahaston, joka sijoittaa nuoriin suomalaisiin teknologia-alan kasvuyrityksiin. Kiihdyttämön tarjoaman rahoituksen ja asiantuntemuksen avulla yritykset tähtäävät kansainvälisille markkinoille, etenkin Aasiaan. East Wings on Työ- ja elinkeinoministeriön perustamaan Vigo-ohjelmaan kuuluva kiihdyttämö.

Rahaston takana on joukko suomalaisia ja aasialaisia yksityissijoittajia sekä FinnMedi Oy, Vincit Oy, Vanaja Capital Oy ja Finnvera Oyj. Tavoitteena on tehdä 30 sijoitusta lupaaviin yrityksiin hyvin varhaisessa vaiheessa, usein kun liikeideaa vasta työstetään tuotteeksi tai palveluksi ensimmäisille asiakkaille.

East Wings tuntee erityisen hyvin Aasian markkinat ja nuorille yrityksille yritetäänkin avata ovia juuri idän suunnalla. Vahvana yhteistyökumppanina on singaporelainen kiihdyttämö, joka on myös sijoittajana East Wings -rahastossa.

– Aasian markkinoilla asuu kaksi kolmasosaa maailman väestöstä ja siellä on paljon keskenään erilaisia markkinaympäristöjä. Yksinkertaistaen voidaan sanoa, että Japanissa arvostetaan korkeaa laatua ja Kiinassa alhaista hintaa, mutta todellisuudessa tilanne on monimutkaisempi, toteaa Mika Jokela, joka työskentelee East Wingsin asiantuntijana Kaakkois-Aasiasta käsin.

East Wings tukee yrityksiä tarjoamalla kiihdyttämönsä asiantuntemusta tuotteistuksessa, markkinoinnissa, jatkorahoituksen hankkimisessa sekä yhteistyöverkoston rakentamisessa.

– Kaksivuotisen kiihdyttämöjakson ajan työskentelemme keskimäärin 10 tuntia viikossa kunkin yrityksen hyväksi, kertoo East Wingsin johdossa toimiva Arto Lehtonen.

East Wingsin ensimmäinen sijoituskohde on tamperelainen pelifirma Traplight Oy. Yritys viimeistelee parhaillaan mobiilituotetta, jossa käyttäjä pääsee itse luomaan ja jakamaan omia minipelejään. Rahaston toinen sijoituskohde on Mobile Means Oy, jonka tekemä mobiilituote on nyt esimerkiksi Suomen Punaisen Ristin käytössä.

Jatkossa rahastosta on tarkoitus tehdä uusia 25­­­–50 tuhannen euron sijoituksia kuukausittain lupaaviin startup-yrityksiin.

– Kokeneet yritysammattilaiset pystyvät nopeuttamaan hyvien alkavien yritysten kasvua ja kansain-välistymistä. Tällaista laaja-alaista osaamista meillä on ja tarvitsemme Tampereen kaupunkiseudulla. East Wings -kiihdyttämörahasto luo uskoa alueen yrityksiin ja osaamiseen, iloitsee Päivi Myllykangas, Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiön toimitusjohtaja

– Vanaja Capital hakee aktiivisesti uusia sijoituskohteita ja toivomme pääsevämme rahoittamaan East Wingsin asiakasyrityksiä myös suoraan Vanaja Capitalin kautta tulevilla rahoituskierroksilla, perustelee Vanaja Capital Oy:n toimitusjohtaja Juha Jekunen sijoitusta East Wings -rahastoon.

FinnMedin yhteistyö ohjelmistoalan vientiin erikoistuneen yrityskiihdyttämön kanssa on hedelmällistä molemmille osapuolille. FinnMedi tuo mukanaan sijoitusrahastoon osaamista ja suoria yhteyksiä Life Science -alan toimijoihin.

–FinnMedi haluaa olla mukana viemässä alan suomalaista osaamista maailmalle. Meillä on suora yhteys alan uusimpaan tutkimukseen, kansainvälistä kokemusta ja kattava verkosto, josta on merkittävää hyötyä yhteistyökumppaneillemme, kommentoi FinnMedi Oy:n toimitusjohtaja Matti Eskola.

01.10.2014ClipMe Oy saa pääomarahoitusta kiihdyttämöstä
04.07.2014IGL Technologies saa pääomarahoitusta
30.06.2014Gizlo Oy kiihdyttämöohjelmaan ja saa rahoitusta
15.05.2014East Wings aikoo tehdä 30 startup-sijoitusta kahden vuoden aikana
09.09.2013Kiihdyttämörahasto sijoittaa Traplight peliyhtiöön
26.08.2013East Wings perustaa sijoitusrahaston
27.01.2013East Wings Vigo-ohjelmaan